Uw Reiki-healer

Uw Reiki-healer in Oostvoorne…

Al jaren voordat ik gewezen werd op de behandelingen van Reiki, deed ik op kleine schaal aan handoplegging. Dat ontstond ooit uit het niets. Ik voelde de behoefte en de drang om mijn handen te leggen op plaatsen waar pijn was of spanning zat. Nek, schouders, polsen, de ogen, de rug, de benen. Ik heb diverse mensen fijn kunnen helpen kracht te geven, pijn te verzachten, of zelfs meer dan dat.
Eigenlijk deed ik gewoon mijn ding. Nuchterheid en realisme stonden en staan nog voorop. Totdat iemand mij wees op het mooie van Reiki. Natuurlijk had ik daar wel eens van gehoord, maar er nooit bewust naar gekeken. Toen ik, naar aanleiding van het advies, de stoute schoenen aantrok en contact zocht en legde met een oudere Reiki Master, was ik erg blij. Ik hoorde en wist nu dat ik met Reiki veel meer mensen (en dieren) zou kunnen helpen. Als ik de opleidingen en inwijdingen zou volgen en ondergaan, was er structuur en duidelijkheid en kon ik een grotere groep bereiken met de absolute intentie om te helpen daar waar dat mogelijk is.

Overweldigende reacties

Na een aantal sessies van praten om daarin helderheid te krijgen over de zuiverheid en de intentie om te willen helpen en bij te dragen aan het overbrengen van de helende positiviteit op mens, plant en dier, besloot ik de opleiding te volgen en de inwijding te mogen ontvangen.
Een langere periode ging vooraf aan het toepassen en overbrengen van de energie. Het werd mij duidelijk wat Reiki kon en kan betekenen. De reacties waren overweldigend en warm.

De opleiding…

Ik rondde uiteindelijk met succes de originele (het traditionele Japanse Usui-systeem) opleidingen Reiki graad I en Reiki graad 2 af. Ik ontving de met veel emoties gepaard gaande inwijding en ik kon mij volledig richten op de toepassing.
Ik houd niet van toeters en bellen, sta met beide benen op de grond. Een ieder mag zelf aangeven wat hij of zij wenst, wilt, verwacht – ik hanteer het basisprincipe: Reiki doet het werk, ik ben slechts de doorgever.

Energiestroom…

Reiki doet via mij haar prachtige werk. Ik ben daar erg blij mee, daar ik in al die jaren heb mogen en kunnen waarnemen wat er gebeurt met de Reiki-ontvangers. Soms subtiel, soms heftig. Reiki is een geweldige manier om hulp te bieden. Ik ben blij dat ik ooit de stap genomen heb.

Frank M. Bosch – Reiki Healer *
Praktijk: Reiki Moments – Oostvoorne
www.reikimoments.nl
info@reikimoments.nl

*International Member of The Reiki Association (United Kingdom)